Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

FOKOZOTT FIGYELEM A SZÜNIDŐBEN IS

A nyári hónapokban a gyermekek fokozott baleseti veszélyeknek vannak kitéve. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság néhány fontos prevenciót szolgáló momentumra hívja fel a figyelmet. A nyári hónapokban, a tanítási szünet időszakában jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válhatnak, sok szabadidővel rendelkeznek, így gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén.

 

 

A szülők gyermekeikkel együtt tekintsék át a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat, vizsgálják át a gyermekeik kerékpárját és szükség esetén szereljék fel a kötelező tartozékokkal, mint például a fékek, világítóberendezések, prizmák, csengő. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeink biztonságáról se felejtkezzünk el.

Mindezek érdekében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság azt tanácsolja, hogy a kerékpározás, görkorcsolyázás és a gördeszkázás közben használjanak bukósisakot, védőfelszereléseket. Kérjük a tisztelt szülőket és közlekedőket, a nyári időszakban különösen ügyeljenek a gyermekekre, akár az úton, vagy annak közelében gyalogosan, vagy kerékpárral jelennek meg.

Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük, és teljesen másként látják a világot, gyakran kalandot keresve minden észlelt dologban. A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabadvizek, szabad strandok környékének látogatása. A vízi balesetek megelőzésére az alábbiakban fordítsanak figyelmet: A szabadvizeken, folyókon, holtágakon, egyéb vízfelületeken több helyen is megengedett a fürdőzés, vannak azonban olyan helyek, ahol tiltják, amelyet táblával jeleznek. Különösen veszélyesek a szabad vizek közül a bányatavak, a hirtelen változó vízmélység és hőfok miatt. Kellő óvatosság szükséges az ismeretlen vizeken, ugyanis a víz alatti nem látható tárgyak, így például faágak és egyéb akadályok könnyen sérülést okozhatnak.

Fokozottan vigyázni kell az erős sodrású folyókban, ahol gyakoriak az örvényképződések, hiszen ezek még a jó úszókra is veszélyt jelentenek. A szabadvizek hőfoka általában elmarad a strandfürdők - megszokott - vízhőmérsékletétől, a hőségtől felhevült testtel történő vízbe ugrás különösen veszélyes, ezért kerüljék, mert megterheli a szervezetet, izomgörcsöt okozhat, sőt akár vízbe fulladáshoz is vezethet. Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

 

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 13

Yesterday 294

Week 1798

Month 7465

All 681467

Currently are 87 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions